SUPER MISIR 1
SÜPER MISIR

SUPER MISIR

 

Kazanmanın tek taraflı değil MISIR BAYİLİK ile karşılıklı olduğu felsefesinden yola çıktık.

Kendine yüksek hedefler seçip bu hedeflerin başarılması için ahlaki değerlerinden hiç ödün vermeden 2007 yılından bu yana bardakta mısır sektöründe bulunduğumuz bölgede lider olduk.

Sıra geldi SUPER MISIR ile ülke genelinde daha fazla kişi ile çalışarak herkesin kazanmasına…

Çalışma ekibimiz genç mühendislerden oluştuğu için karşılaştığımız her zorluktan kolaylıkla çıkış yolunu bulduk…

Arge çalışmalarına önem verdiğimiz için herzaman bir adım önde gitmekten gurur duymaktayız.

MISIR

Yaygın ismiyle mısır (Zea mays subsp mays), tarih öncesi çağlardan yaklaşık 10.000 yıl önce Meksika’da yerli halklar tarafından evcilleştirilmiş bir tahıl bitkisidir [1]. İlk olarak M.Ö. 4000’de Peru’da And Dağları bölgesinde yetiştirilmiştir. Kolomb’un 1492 yılında Amerika’yı keşfiyle birlikte İspanya’ya götürdüğü mısırla Asya ve Kuzey Akdeniz ülkeleri 15. yüzyılda, Batı Afrika, Hindistan ve Çin ise 16. yüzyılda tanışmıştır. Mısır’ın Türkiye’ye gelişi ise Kuzey Afrika yoluyla, Mısır, Suriye üzerinden olmuştur ki; bu nedenle bitkiye “mısır” adının verildiği sanılmaktadır. Mısır, Orta Avrupa’ya Türkiye üzerinden yayıldığı için de bazı Avrupa ülkelerinde “Türk Buğdayı” adıyla da anılır. Mısır, pirinçle birlikte, buğdaydan sonra dünyada yetiştirilen ikinci önemli tahıldır [2]. Altı ana tipte mısır vardır, bunlar, atdişi, çakmaktaşı, bakla, patlatmalık (cin mısırı),  un elde etmek için ve şeker mısırıdır

Mısırın güneydoğu Avrupa ve Kuzey Afrika’ya 1575 yılında geldiği, önceleri bahçelerde süs amacıyla yetiştirildiği [8] sonra da Türkiye’ye 1600 yıllarında getirildiği tahmin edilmektedir. Ancak yaygın biçimde üretilişi çok daha sonralarda olmuştur. Türkiye’de mısır ekim alanları çok fazla bir artış göstermemesine karşın, mısır üretimi giderek artmıştır. Mısır ekim alanlarının yıllara göre değişimi incelendiğinde 1935’te, 175.000 hektarlık bir alanda mısır ekimi yapıldığı halde bu değer 1940’tan itibaren hızla artmaya başlamış ve 500 000 hektarın üzerine çıkmıştır [5]  Mısır ekim alanı 2015 yılında 6.881.699 da alana yükselerek, en fazla ekimi yapılan tarım ürünleri buğday ve arpadan sonra 3. sıraya yükselmiştir. Bu arada verimlilik 12,5 kat artarak dekara 75 kg’dan 930 kg’a yükselmiştir [6]. Elbette bu artış geleneksel mısır çeşitlerinin yerine hibrit türlerin gelmesi sonucu olmuştur. Türkiye’de mısır ekim alanları yaklaşık 4 kat, üretim ise 49 kat artış göstermiştir.

Franchise Başvuru Formu
[contact-form-7 id=”2013″ title=”Firma Franchise Başvuru Formu”]

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.