14940980-beef-shish-kabobs-on-the-grill-Stock-Photo-grill-bbq-food

FRANCHISE

Geleneksel ve modern damak zevkini sıra dışı konsepti ile birleştirerek tüketicilerine lezzetli kaliteli ürünleri güler yüzlü ekibi ile sunmak için yola çıkan Shish@bar.b.q her zaman yanınızda olabilmek için yeni şubelerini tüm Türkiye’nin hizmetine sunmaktadır.

Shish@bar.b.q bu hizmet anlayışıyla beraber sisteme dahil edeceği yeni isletmecileriyle franchising modelini hayata geçirecektir. Shish@bar.b.q is hayatında fırsat bekleyen değerli yatırımcılarla birlikte, deneyimini, tarifsiz lezzetteki ürünlerini açılacak olan yeni mağazalar ile lezzet düşkünlerinin hizmetine sokacaktır.

Franchising Nedir?
Franchising, bir ürün veya hizmetin imtiyaz hakkına sahip tarafın, belirli bir süre şart ve sınırlamalar dahilinde işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin bilgi ve destek (know-how) sağlamak sureti ile, imtiyaz hakkını ticari işler yürütmek üzere ikinci tarafa verdiği imtiyazdan doğan, uzun dönemli ve sürekli bir iş ilişkilerinin bütünüdür.
Franchising Sisteminin Franchisee Açısından Yararları Nelerdir?
•Bir markanın geliştirmiş olduğu işletme sistemine ait teknikleri ve prosedürleri kullanmak mümkün olmaktadır.
• Marka ile birlikte ulusal veya uluslararası standarda ve kaliteye sahip olunmaktadır.
• Franchise veren işletme tarafından, franchise alan işletmeye eğitim hizmetleri ve uzman personel desteği sağlanmaktadır.
• Kaliteli personel bulma, işe alma ve yetiştirme konularında franchise veren işletmenin tekniklerinden yararlanılmaktadır.
• Mali, ticari ve personel konularında sağlanan destekle, teknik işlevlere ağırlık verilip başarı şansı arttırılmaktadır.
• Ortak hareket edilerek küçük işletmelerin karşılaşacakları risk ve işletmecilik sorunları minimize edilmektedir.
• Franchise veren işletmenin mali ve hukuk danışmanlarından yararlanılmaktadır.
• Franchise veren işletmenin sürekli olarak yaptığı araştırma ve geliştirme çabalarından yararlanılmaktadır.
• İşletmenin kuruluş aşamasında ve kuruluş yerinin seçiminde bilimsel tekniklerin kullanılması mümkün olmaktadır.
• Kuruluş aşamasında leasing vb. kaynaklardan finansal destek sağlanması mümkün olmaktadır.         • Reklam ve tanıtım giderlerinden tasarruf sağlanmaktadır.
• Franchising sistemi, girişimcinin yalnızlığını ortadan kaldırarak, kendi işini kurmanın getirdiği riskleri azaltmaktadır.
• Franchise veren işletmeye yapılan ödemeler, başlangıçta, yeni bir işin ön yatırımından daha fazla olmasına rağmen, denenmemiş bir iş için yapılacak hata bedellerinin toplamından azdır.
• İşletmeler için standart yönetim, muhasebe, satış ve stoklama fonksiyonları mümkün olmaktadır.

Neden Shish@bar.b.q?
• Sıra dışılığı ile kısa sürede büyüme potansiyeline sahip olması
• Kısa vadeli yatırımın geri dönüş süresi
• Kaliteli, sağlıklı, taze ve lezzetli ürün portföyü
• Kaliteli hizmet ve servis
• Yüksek temizlik ve hijyen standardı
• Eğitim desteği
• Reklam ve tanıtım gücü
• Profesyonel yönetim anlayışı

Shish@bar.b.q  Franchisee Olmak İçin Aranan Özellikler

• Girişimci bir ruha ve başarma tutkusuna sahip olmak
• Özellikle insan yönetimi ve finansal yönetimde geniş tecrübelere sahip olmak
• Tüm zaman ve gücünü Shish@bar.b.q işinin yönetimi için harcama isteği ve imkanına sahip olmak
•Tercihen başarılı bir iş tecrübesine sahip olmak
• Shish@bar.b.q işletmeciliğinin gerektirdiği yatırımları karşılayabilecek finansal imkanlara şahsen            sahip olmak

• Ekip ruhuna sahip olmak

Shish@bar.b.q  Franchisee Olmanın Avantajları
Shish@bar.b.q işletmecisi olmak, size verilecek eğitim ve destekler sonucu başarılı bir iş sahibi olabilme imkanı yanında birçok avantajlar da getirecektir.

 Kendi işinizin sahibi olmak
Shish@bar.b.q işletmecisi olmanız, bir yandan kendi işinizin sahibi olurken bir yandan da Shish@bar.b.q uzmanlığı ve deneyimini yanınıza almanız, dolayısıyla da risklerinizi büyük ölçüde azaltmanız demektir.

 Alacağınız Destek ve Servisler
Tüm işletmecilere verilen yoğun ve kaliteli eğitimler, bilgilendirme ve danışma hizmeti, ulusal ve lokal pazarlama destekleri, mal ve hizmet standartlarının sürekliliğini sağlamaya yönelik malzeme alımı ve kalite kontrol hizmetleri, ekipman tasarım ve yerleştirmesi, ürün araştırma ve geliştirme

Shish@bar.b.q  Sistemine Katkıda Bulunabilme Fırsatı 
Shish@bar.b.q işletmecileri, sadece sistemi en iyi şekilde uygulayan değil, aynı zamanda sistemin mükemmelleştirilmesi konusunda da aktif rol alan kişilerdir. İşletmeciler ayrıca, yeni ürünler geliştirme konusunda da önemli roller üstlenmişlerdir.

• Gelişim

Shish@bar.b.q nun size sağlayacağı güçlü bir işletme deneyimi ve eğitimden profesyonel gelişim sağlayacaksınız.

Shish@bar.b.q  Franchisee’ lerine Verdiği Destekler

  • Mimari projelendirme ve uygulama
  • Operasyonel ve sistemsel eğitim
  • Lokasyon analizi, yatırım fizibilitesi ve finansal analiz
  • Personel seçimi ve eğitimi
  • Periyodik kontrol ve denetimler ile standardizasyonun sağlanması
  • Reklam ve pazarlama desteği
  • Bilgi işlem desteği
  • Menüdeki yemeklerin hazırlanası için gerekli tüm malzeme tedariğinin sağlanması
  • İçecek tedariğinin sağlanması
  • Sponsorluk görüşmelerinin yapılması

Shish@bar.b.q   Mağaza Seçimi

  • Yaya ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu ana arterler
  • Alış veriş merkezlerİ
  • 150 – 300 m2  arasındaki mağazaları
  • Ortalama 120 kişi oturma kapasitesine sahip
  • Otoparkı mevcut ve / veya park kolaylığı bulunan
  • Bahçe ve / veya terası bulunan
  • Yatırım bedeli ortalama 1.200 $ / m2

Adım Adım Franchising Süreci
Shish@bar.b.q  işletmecisi olabilmek için yaşanacak süreç aşağıdaki gibidir.

1. Adım: Başvurunun yapılması
Franchise Başvuru Formu’nu eksiksiz olarak doldurun.

2. Adım: Başvurunun Değerlendirilmesi (7 gün)
Tarafımıza ulaşan başvuru formunuz, en geç bir hafta içinde Franchising Bölümü tarafından değerlendirilir ve geri bilgi verilir.

3. Adım: Tespit Edilen Lokasyonun Ziyaret Edilerek Değerlendirilmesi (7 gün)
Başvurunuz olumlu bulunduğu takdirde, bir hafta içinde mağaza için düşündüğünüz emlak ziyaret edilerek, yerinde değerlendirme yapılır.

4. Adım: Franchisee Adayının Değerlendirilmesi (3 gün)
Gerekli incelemelerin tamamlanmasının ardından üç gün içinde Franchising Bölümü tarafından franchisee adayına randevu verilerek, yüzyüze görüşme yapılır. Bu görüşmede franchisee adayına sisteme katılım ile ilgili detaylı bilgiler verilir.

5. Adım: Fizibilite Yapılması (5 gün)

Lokasyona ilişkin fizibilite çalışmaları beş gün içinde Franchising bölümü tarafından yapılır. Bölgenin özellikleri, avantaj ve dezavantajları belirlenir. Tahmini kar / zarar tablosu hazırlanır.

6. Adım: Fizibilite Raporu’nun Paylaşılması (2 gün)
Yapılan fizibilite sonucu hazırlanan rapor iki gün içinde franchisee adayı ile paylaşılır.

7. Adım: Franchise Sözleşmesi’nin İmzalanması (7 gün)
Franchising sözleşmesinin hazırlanıp imzalanması için gerekli evrak listesi franchise’a verilir. Evrak prosedürünün tamamlanmasından sonra beş yıllık Franchising Sözleşmesi imzalanır.

8. Adım: Mimari Projenin Başlatılması (20 gün)
Mimari ekip, beş gün içinde emlağı ziyaret eder,Onbeş gün içinde Shish@bar.b.q mimari ekibi tarafından proje çizimi tamamlanır.

9. Adım: Projenin Fiyatlandırılması (10 gün)
On gün içinde proje, dekarasyon ve ekipman olarak ayrı ayrı fiyatlandırılır.

10. Adım: Mimari Uygulamanın Başlatılması (60gün)
Anahtar teslim fiyatlandırma ve ödeme koşulları girişimci tarafından onaylandıktan sonra bir hafta içinde siparişler verilip proje uygulaması başlatılır.60 gün içerisinde telsi edilir.

11. Adım: Personel Alımı ve Eğitim
Açılacak Shish@bar.b.q mağazası için gerekli eleman listesi ve nitelikleri Shish@bar.b.@ İnsan Kaynakları Bölümü tarafından belirlenir. İşletmeci başta olmak üzere tüm ekibin eğitimleri Shish@bar.b.q nun belirlediği yerde eğitim danışmanımızın gözetimi ve takibinde 7 günde tamamlanır. (Gerekli görüldüğü takdirde personel alımı İnsan Kaynakları tarafından yapılabilir.)

12. Adım: Reklam ve Tanıtım Malzemelerinin Hazırlanması
Açılıştan bir hafta önce Shish@bar.b.q mağazasına ait broşür, tanıtım föyü vb. basılı reklam malzemeleri Shish@bar.b.q tasarım ekibi tarafından belirlenip basılı olarak mağazaya teslim edilir.

13. Adım: Ürün Siparişlerinin Verilmesi
Mağaza açılmadan bir gün önce ilk siparişler Shish@bar.b.q tarafından girişimci adına anlaşmalı tedarikçi firmalar  tarafından mağazaya teslim edilir.

14. Adım: Açılış
Başvurunun elimize ulaşmasından sonra ortalama 100-120 gün içinde mağazamızın açılış hazırlığı tamamlanmış olur. Operasyon ekibi tarafından kontrol edilip açılmaya hazır olan mağaza destek ekibi ile beraber satışa başlar.

Shish@bar.b.q  franchising anlaşmasının süresi ne kadardır? 
Anlaşma süresi beş yıldır. Bu süre içerisinde Shish@bar.b.q’nun belirlediği yeterlilik standartlarının sağlanması durumunda anlaşma, tarafların anlaşması halinde yeniden beş yıl daha uzatılır.

Shish@bar.b.q franchising giriş bedeli, marka kullanım bedeli ve reklam katkı payı ne kadardır?
Franchising giriş bedeli , lokasyona ve mağazanın büyüklüğüne göre belirlenmektedir. Marka kullanımı için brüt cironun%5’i, reklam katkı payı olarak ise brüt cironun %1’i oranında bedel alınmaktadır.

 

Firma Bilgileri Detaylar
Kuruluş Yılı 2012
Çalışan Sayısı 21
Mağaza Sayısı 00
Franchise İsim Hakkı Bedeli 25.000,00 USD
Dekorasyon Maliyeti 150.000,00 USD
Yatırım Maliyeti 200.000,00 USD

Franchise Başvuru Formu

 [contact-form-7 id=”2013″ title=”Firma Franchise Başvuru Formu”]

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.