NELİ PİDE GURME

Gurbetin Aşkı Nelipide’yi Doğurdu

1981…Yemeyi, içmeyi, hatta daha önce ağırlamayı, yani misafiri çok sevmekle başladı hikayemiz;

Cevdet ve Nurettin Aktaş’ın Ordu’da başlattığı pide lezzetleri her geçen gün tadını, yemek çeşitlerini, hizmetini, konseptini ve yemekten zevk aldığı o eşsiz lezzetleri paylaşarak büyüdü. Biz bu isteğimizle günde 4.000 mutlu misafir sayısını katlamak, Başarımızı ve yemekten zevk aldığımız tatları paylaşmak için İstanbul’dan başlayan yolculuğumuzu sadece Türkiye’ye değil! Tüm Dünya da lezzete, güzel yemeklere değer veren, önemseyen herkesle paylaşmak için yoldayız.
Neli Pide Franchising
Gerçek pideyi aynı tat ve kalitede yurtiçindeki pide severlere sunan Nelipide, ilk Konsept Mağaza’sını 2013 yılının başında İstanbul Bağdat Caddesinde açtı.
Türkiye’nin farklı noktalarına ulaşmak için amaçlanan zincirin bu ilk halkasıydı. Türkiye’de gerçek pide de standart bir lezzet ve markalaşmaya geçiş Nelipide ile başlar. Pideyi günlük öğünlerinizin vazgeçilmezi haline getiren Nelipide, restaurantlarda yeni alışkanlıkların doğmasını da sağlar böylelikle.
Pidenin yanında, dünya mutfağı, Ordu yöresinin özel lezzetleri yine dünyanın çok özel tatlılar ve Ordu yöresinin eşsiz tatlıarı ve çesitli içecekleri ile Nelipide’lerin sunum zenginliği, farklı taleplere cevap verir hale geldi.

Neli Pide markası olarak İstanbul başta olmak üzere tüm Türkiye’ye franchise veriyoruz.
Uygunlukları ölçmek adına emlak bilgilerini, sektörel yakınlığınızı ve taleplerinizi aşağıdaki formu doldurarak bizimle paylaşabilirsiniz. Franchising departmanı tarafından değerlendirmeye alınan formlar incelendikten sonra, sizinle irtibata geçilecektir.

Pidesi ile ünlü Ordu’da 1981 yılında kurulan Nelipide, franchising vererek büyüyecek. Şirketin ikinci kuşak temsilcisi Tamer Aktaş, 2018 sonuna kadar Türkiye genelinde 20 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini söylüyor.

1981 yılında Cevdet ve Nurettin Aktaş kardeşlerin Ordu’da sekiz masalı küçük bir işletme olarak başlattıkları girişim Nelipide, bugün ikinci kuşak Tamer ve Samet Aktaş kardeşler ile İstanbul’da büyüyor. 2007 yılından itibaren bayrağı devralan ikinci kuşak, restoran alanında büyümek için ‘Nelipide Gurme’ markasını, fastfood alanında büyümek için ise ‘Pideor’ markasını oluşturdu. Bunun yanı sıra evlerde de pide tüketimine yönelik dondurulmuş olarak marketlere üretim yapan ‘Aktaşlar Pide” markasını hayata geçirdiler. Ordu’da 4 bin m2 kapalı alan içinde günlük 200 bin adet dondurulmuş pide üretimi yapan fabrikayı kuran Aktaş Kardeşler, ürünlerinin Türkiye’nin birçok zincir marketinde raflarda yerini almasını sağladı.

 

Konseptin içerisinde Ordu’nun yöresel çıtır pidesi, Ordu’nun doğal kahvaltısı, et, tavuk ve yöresel yemekler bulunuyor. Aktaş, “Nelipide Gurme olarak bütün malzemelerimiz Ordu’daki 4 bin metrekare kapalı alanda kurulu olan fabrikamızdan Karadeniz’in doğal ortamında yetişmiş ürünlerden seçilerek taze olarak tedarik ediliyor. Ordu’dan taze olarak gelen malzemelerimiz ile yerinde üretim yapıyoruz” diye konuşuyor.

Tamer Aktaş, Ordu’da Güzelyalı, Durugöl ve Çarşı olmak üzere toplam üç şubeyle hizmet verdiklerini söylüyor. Aktaş, Nelipide Gurme olarak İstanbul’da Bağdat Caddesi, Ataşe-hir ve Beylikdüzü’nde de üç şubeleri olduğunu ifade ediyor. Böylece şirket toplam altı şube ile faaliyet gösteriyor.

İLK 20 ŞUBEYE İNDİRİM

Nelipide Gurme’nin 2018 yılı sonuna kadar 20 şubeye ulaşması hedefleniyor. Marka, franchise vererek büyüyecek. Şehrin ulaşımı kolay merkezleri şubeler için tercih nedeni. Otopark yeri, açık sigara içilebilir bahçesi olan, minimum 250 m2’lik alanlar şubeler için uygun yerler olarak ifade ediliyor.

Franchise giriş bedeli 35 bin dolar olarak belirlenmiş ancak ilk 20 şube için 17 bin 500 dolar alınacak. Toplam yatırım maliyeti ise metrekare başına 3 bin TL olarak hesaplanıyor. Şubeler için aylık 300 bin TL ciro hedefi bulunuyor. Royalty olarak aylık ciro üzerinden yüzde 5 alınıyor. Hedeflenen cirolara ulaşıldığında yüzde 25 civarında vergi öncesi kâr marjı elde edildiği belirtiliyor.

Tamer Aktaş, yatırımcılarda aradıklan özellikleri, “Hizmet sektöründe çalışmayı seven, açılacak olan restoranın başında duracak, insan ilişkilerini iyi yönetebilecek, franchise sisteminin yapısını benimsemiş, mümkünse sektör tecrübesi olan bayiler ile çalışmak istiyoruz” şeklinde ifade ediyor.

İŞİN AYNASI

Uygun yer: Otopark yeri, açık sigara içilebilir bahçesi olan, minimum 250 m2’lik alanlar şubeler için uygun yerler olarak ifade ediliyor,

ilk sermaye: Franchise giriş bedeli 35 bin dolar olarak belirlenmiş ancak ilk 20 şube için 17 bin 500 dolar alınacak. Toplam yatırım maliyeti ise metrekare başına 3 bin TL olarak hesaplanıyor.

Ciro hedefi: Aylık 300 bin TL ciro hedefleniyor.

Kâr marjı: Yüzde 25 civarında.

Bayilerde aranan özellikler: Hizmet sektöründe çalışmayı seven, açılacak olan restoranın başında duracak, insan ilişkilerini iyi yönetebilecek, mümkünse sektör tecrübesi olan kişiler tercih ediliyor.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.