maraşdo
maraşdo

MaraşDondurması, gelenekten geleceğe Türk damak  zevkinin en seçkin incilerinden bir tanesidir maraşdo . Tarihin en eski sayfalarında köklü bir geçmişle, yerini almış Maraş Dondurması, içinde bulundurduğu lezzeti daha da pekiştirerek günümüze kadar gelmiştir. Bu lezzet özellikle Maraş ‘ın yaylalarında yetişen kekik, keven ve yabani orkide çiçekleriyle beselenen keçilerin sütlerliyle, salepin mükemmel karışımıyla ortaya çıkan, doğanın bir ikramıdır.

Yaz sezonunda MARAŞDO DONDURMA reyonlarında Bademli’sindan Fıstıklı’sına, Karamelli’sinden Muzlu’suna, Çikolatalı’sından Cevizli’sine, Çilekli’sinden Böğürtlenli’sine kadar 17 çeşit reyon ve birçok paket dondurma çeşitleriyle yaza merhaba demiştir. Birlikteliğimizin uzun yıllar sürmesi dileğiyle…

dondurmayı kim buldu , dondurmanın tarihçesi

Dondurmanın 3000 yıl kadar önce Çinliler tarafından üretildiği biliniyor.İlk ticari dondurma tesisi kuruluş yeri: İngiltere.Yılı ise 1851.Bu tarihten sonra dondurma sektörünün hızla geliştiği görülüyor.Bu gelişme o kadar hızlı ve güçlü oldu ki bazı beslenme uzmanlarınca 20.yy’ ın ikinci yarısı dondurma çağı olarak nitelendirildi.Ülkemizde ise çağdaş üretim tesislerinin kurulmasına kadar, dondurma uzun süre ev, pastane, sokak, otel dondurmacılığı çerçevesinde, sınırlı bir bulunabilirlik içinde varlığını sürdürdü.

Dondurma Nedir?

Dondurma, Devlet Planlama Teşkilatı klasmanına göre süt ürünü gıdalar kategorisinde yer almaktadır, çünkü dondurma, süt ürünlerinin (süt, süt tozu, kaymak), çeşni maddelerinin (şeker, kakao, meyve konsantresi/püresi, fındık), kıvam artırıcı maddelerin (gıda maddesi tüzüğünde yer alanlarının) karıştırılması, homojenize ve patörize edilerek soğutulup ambalajlarda dondurulması sonucunda elde deilir.Tüketiciye dondurulmuş olarak sunulur.

Türkiye’de halk arasında kısaca dondurma diye adlandırılan ürün grubu aslında oldukça geniştir.Bu ürün grubunda yer alan ve hammadde farklılıklarına göre isimlendirilen buz krem, sorbe, buz meyve gibi ürünler tüketicilere değişik lezzetler sunar.

Günümüzde beslenme uzmanları, dondurmanın yararlı bir besin olduğu konusunda görüş birliği içindeler.

Dondurmanın Beslenmedeki Önemi

Bilindiği gibi, her gıda maddesinin insanın günlük tüm besin ihtiyacını dengeli şekilde karşılaması beklenemez.Dondurma ise belli bir üstünlüğe sahiptir.Sütün besin öğelerini sütten daha yoğun bir biçimde içeren yararlı ve besleyici bir gıda maddesidir.

bayilik veren firmalar , franchise veren firmalar , 

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.