MAMBOCINO COFFEE

MAMBOCINO COFFEE

Günümüz butik kahve kültürüne yenilikçi dokunuşlar ve anlayış ile yaklaşıyor MAMBOCINO COFFEE . Biz bunu ‘Artisan Coffee Concept’ olarak adlandırıyoruz!

2000 yılında Londra’ da açtığımız ilk mağazamızın kısa sürede büyük ilgi görmesi ve SCAE ( Speciality Coffee Ass. of Europe) tarafından düzenlenen organizasyonlarda aldığımız başarılarımız bizim Dünya kahve sektöründeki butik kahveciler arasında yer almamızı sağladı.

2008 yılında kendi kavurma tesisimizi kurarak Türkiye pazarında yer almaya karar verdik. Amacımız tonlarca kahve kavurarak her köşe başında yer alıp endüstriyel olmak değil, mütevazi bir bakış açısıyla, içtiğimiz kahveleri fincandan geriye giderek, hasat döneminde, nasıl üretildiği kayıt altında tutulan, çiftçiyi koruyan, kavurma aşamalarında yüksek teknoloji cihazlar kullanarak, tutku ile eğitimden geçmiş baristaların ellerinden taze taze içilmesini sağlamaktı.
Her yeni güne, bu amacı düşünerek başlıyor, evinizdeki sıcaklık ile sizleri karşılamaya sabırsızlanıyoruz.

MAMBOCINO COFFEE FRANCHISEE OLMAK İÇİN
1. Öncelikle  eksiksiz bir şekilde başvuru formunu doldurmanızı rica ediyoruz.
2. Uygun olan adaylar ile tanışma toplantısı için bir araya geliyoruz.
3. Ortak noktada buluştuğumuz adaylar ile ön sözleşme imzalıyor ve hızlı bir şekilde çalışmalara başlıyoruz.
4. Belirlenmiş yerler var ise fizibilite çalışması yapıyor, yok ise uygun olabilecek bölgelerde araştırmaları yapıyoruz.
5. Lokasyon konusunda kararımızı verdiğimizde mimari ekibimiz ile ön proje çalışmasını başlatarak proje maliyetini belirliyoruz.
6. Proje ile eş zamanlı olarak işletme ve barista eğitimlerimizi başlatıyoruz.
7. Dizayn ve dekorasyon tamamlandığında teknik ekibimiz tarafından ekipman kurulumlarımızı yapıyor ve eğitimlerimize mağazada 1 hafta süresince devam ediyoruz.
8. Açılışı takiben 10 gün süresince eğitmenlerimiz gözetiminde mağaza aktif hayatına hazırlanıyor ve sizlere yaşam alanınızı sunuyoruz

Malzemeler:

22g çekirdek kahve/ 360ml 95 derece sıcak su / terazi / french press / değirmen / su ısıtıcısı / kronometre / tahta kaşık

1. 22g çekirdek kahveyi en kalın şekilde öğütün

2. French pressin tüm parçalarını sıcak su ile yıkayın

3. Öğütülmüş olan kahveyi french presse dökün ve kahve yatağını düzleştirin

4. Terazinin üzerine yerleştirin

5. kronometreyi başlatın ve kahve yatağını tamamen ıslatacak şekilde 50gr 95 derecede olan sıcak suyu kahve üzerine dökün

6. 20sn bekleyin ve geriye kalan 310gr suyu ekleyin

7. 5 kere tahta kaşık ile karıştırın

8. Kapağı süzgeç su seviyesinin 2cm altına inecek şekilde kapatın

9. Timer 4.30 dakikayı gösterince süzgeci yavaş bir şekilde bastırın

10. Isıtılmış fincanda hemen servis edin

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.