kumrucum 1
Kumrucum

Kumrucum
İzmir´in sucuk, salam, sosis ve peynirli ünlü sandviçi kumru, kendine özgü ekmeği ve pişirme şekliyle pişerken gözü, yerken karnı doyuran eşsiz bir şölen. Özel yaptırılan ekmeği ile ?klasik? kumrunun yanı sıra, yumuşak ekmeğe yapılmış ?special? kumru da seçenek olarak sunuluyor. Ayvalık tostu, patso, sosis patates, sucuk ekmek, tost çeşitleri, köpüklü ayran, sıcak ve soğuk içecekler, sıkma meyve suları ile küçük dükkanlarda büyük işler başarılıyor.

Kumrucum, fast food sektöründe yılların deneyimi ile oluşan, küçük ve karlı bir işletme formatı. Sınırlı hammaddelerden, az sayıda basit ekipman kullanan, çok az sayıda personelle işletilen, hiç firesiz yeterli çeşit sunan, sadık müşterilerini hızla kazanan, düşük yatırımlı, düşük işletme gideri olan, küçük cirolarla kendini kurtarıp düşük cirolarda bile kar sağlayan bir konsept.

ister alışveriş merkezinde, ister sokakta, 10-40 m2 kapalı alanda kurulabiliyor. Ayakta hizmet veren büfe veya oturma salonlu restoran da olabiliyor. İşletmesi kolay, yatırımı hafif, karlı bir iş.

Franchise
Kumrucum Franchise & More tarafından yönetilen ve franchise edilen bir konsepttir.

Kumrucum, konseptin kurucusu olan Hakan Albudak ve Franchise & More ortaklığıyla yönetilmektedir. Franchise verilecek yerlerin belirlenmesi, franchise alacak girişimcilerin seçilmesi, F&M temsilcileri tarafından yapılmaktadır.

Alışveriş merkezleri öncelikle Kumrucum açılması istenilen yerlerdir.

KUMRU TARİFİ

Kumru İzmir’e özel yiyeceklerden bir tanesidir. Sandviç ekmeğinden daha sivri kenarlı, üzeri bol susamlı, gevrek hamuruna benzeyen az tuzlu hamurdan yapılan bir çeşit hamurişidir. Buna kumru ekmeği de diyebiliriz çünkü bu ekmekle yapılan sandviçlere de kumru adı verilir.

Kumru ekmeğini fırınlardan sade olarak alabileceğiniz gibi yine fırınlardan ve gevrekçilerden içinde İzmir tulumu, domates ve biber bulunan şekliyle de alabilirsiniz.

Kumrunun özellikle içinde kömürde pişmiş sucuk, salam, sosis bulunan, üzerine sayas peyniri eklenip yenen şekli oldukça meşhurdur. Bunu kömürde sandviç ile karıştırmamak gerekir; zira kömürde sandviç kumru ekmeğine değil sandviç ekmeğine hazırlanır.

İç malzemesi kömürde hazırlanmış ve kumru ekmeğine yapılmış kumrular içine ketçap ve mayonez de katarak sandviç gibi tüketebilirsiniz.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.