Haribo
haribo

1893 yılında Bonn / Frisdorf’ta dünyaya gelen Hans Riegel okul öğreniminden sonra şekerleme üretimi ile ilgili eğitim alır. Beş senelik bir süre için Kleutgen & Meier şirketinde ve daha sonra Neuss ve Osnabrück’teki fabrikalarda görev almıştır.

Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Bonn-Kessenich şehrinde bulunan Heinen firması ile ortak olup, firmanın adı Heinen & Riegel olarak değişir.1920 yılı itibariyle Hans Riegel kendi şirketiyle bağımsız olur. O zamanlar Bonn’un banliyösü olan Kessenich’te bulunan Bergstraße caddesinde Hans Riegel, içine ilk üretim yerini kurabileceği bir ev satın alır. Başlangıç sermayesi, bir çuval şeker, bir mermer tablası, bir tabure, taştan yapılmış bir ocak, bir bakır kazanı ve bir rulodan oluşur.

Burada, küçük bir arka avlu çamaşırhanesinde, şimdi dünyaca tanınan şirketin hikayesi başlar. 13 Aralık 1920 tarihinde Hans Riegel, HAns RIegel BOnn için akronim olarak HARIBO firmasının, Bonn şehrinin ticaret siciline kaydı yapar. 1921 yılında Hans Riegel Bayan Gertrud ile evlenir. Eşi yeni şirketin ilk elemanı olur

ÇOCUK YA DA BÜYÜK OL, HARIBO´YLA MUTLU OL.

HARIBO Türkiye, uluslararası HARIBO markasının yanında 1993 yılından beri Jelly, Marshmallow üreten ve dünyada tanınan PAMİR markasına ve açık şeker mağazalarıyla özdeşleşen ÇOOK ŞEKER markasına da sahiptir. Türkiye genelinde alışveriş merkezlerinde bulunan 95´e yakın ÇOOK ŞEKER mağazalarında da, HARIBO lezzetine ulaşmak mümkündür.

Türkiye fabrikasında 300 kişi istihdam eden ve üretiminin yaklaşık %70´ini ihraç eden HARIBO Türkiye, yumuşak şekerleme üretiminde uzman ekibi ile 750´nin üzerinde ürün üretmektedir.

91 yıldır bütün dünyanın güvendiği tatlarla küçük-büyük herkesin beğenisini kazanan HARIBO, yeni tesislerinde en lezzetli, en güzel ürünlerini Türk halkı için üretmenin gururunu yaşamaktadır.

HARIBO, 2003 yılında şekerleme pazarına dair yapılan Avrupa´nın en büyük tüketici araştırmasında, „Avrupa´nın en güvenilen markası“ seçilmiştir.

2001 yılında, 10 yıl boyunca ithal ürünler ile bulunduğu Türkiye´ de Pamir Gıda´nın %100´ünü satın alarak „HARIBO Türkiye“ olarak üretim yapmaya başlayan HARIBO, 2004 yılı Kasım ayında en yeni ve en modern üretim tesislerini, Istanbul/Hadımköy´de faaliyete geçirdi.

Meyveli şeker- El ile çizimden, ürün haline geliş

Her bir HARIBO meyveli şekeri tasarlayan yaratıcı bir ürün tasarımcısı vardır. HARIBO, ürün yelpazesindeki her yeni ürün ilk adımda kağıda bir kroki olarak el ile çizilir.

Bilgisayar ve Freze Tezgahı

Elle çizim daha sonra bir bilgisayarda taranır ve üç boyutlu hassas çizim kalıplarına dönüştürülür.  Bu çizim kalıplarından elde edilenler, alçı kalıplara dökülerek bu kalıpların öğütüldüğü yüksek teknolojili freze makinesine iletilir.Mevcut numunelerden daha sonraki üretim için, istenen sayıda alçı kalıplarından üretilir ve yeniden kullanılabilir bir form haline getirilir.

Pudra Kutuları ve Alçı Kalıpları

Bu üretim zincirinde kalıplar, düz, ince ve  ağzına kadar silme nişasta tozu ile dolu olan kutular haline getirilir. Daha sonra ürüne form vermek için kullanılan pudra ile dolu olan kutuların içine yüzlerce alçı kalıbı dışarıya doğru itilir ve nişasta tozunda yalnızca kendilerinden geriye baskıları kalır.

Bu kalıpların negatifleri, üretim hattı üzerinde bir sonraki üretim istasyonuna gider.  Buradaki memelerden saniyenin yüzde birinde dökülen ısıtılmış sıvı haldeki meyveli şeker karışımları, bu negatiflerin içine akıtılır. İşte birkaç yüz yeni meyveli şekerin gün ışığı ile tanıştığı an!

Son “Makyaj”

Kuru alanlarda uzun süren kurutma işleminden sonra, meyveli  yumuşak şekerler son olarak parlak bir görünüm vermesini sağlak ve birbirine yapışmaması  için balmumu ve carnauba balmumu kaplamasına tabi tutulur.

Meyveli şekerler artık ambalaj makinesinde otomatik olarak tartılmaya ve daha sonra dünya çapındaki müşterilere gönderilmek üzere torbalanmaya hazırdır.

Ekstrüderden Çıkan Ürünler

Bu meyveli şekerler, yüksek basınç ve yüksek sıcaklıklar altında, sıkma aygıtı (ekstrüder) ile üretilmektedir.  Ekstrüzyon mamulleri genellikle şekerlenmiş şekillerde pazara sunulur

 

HARIBO BAYİLİK ŞARTLARI,ŞEKER BAYİLİĞİ

 

Firma Bilgileri Detaylar
Kuruluş Yılı 1920
Çalışan Sayısı 1000
Mağaza Sayısı 100
Franchise İsim Hakkı Bedeli 0,00 TL
Dekorasyon Maliyeti 25.000,00 TL
Yatırım Maliyeti 50.000,00 TL

Franchise Başvuru Formu

 [contact-form-7 id=”2013″ title=”Firma Franchise Başvuru Formu”]

1 YORUM

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.