FM KAHVE
FM Kahve

FM Kahve , 2009 yılında kurulmuştur. FM Kahve olarak kuruluş amacımız ‘’Mükemmel Kalite Mükemmel Hizmet’’ anlayışıdır. 2009 yılından bu yana, engin tecrübemizle gıda sektöründe hem tedarikçi hem de üretici olarak faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Gıda sektöründe kurumsallaşmasını tamamlamış, kendi sektöründe de öncü tedarikçiler arasında yer alan FM Kahve, ülkemizin bütün bölgelerindeki çalışmalarını yoğunlaştırmaktadır. FM Kahve, geniş ürün ve ekipman yelpazesi ile kahve sektöründe pek çok yeniliğe öncülük yapmaktadır. Piyasada kendi markaları olan Cafe Rino , Simonelli, Mr. Smooting ile bulunmakta ve markaya/kişiye özel paket tasarımı konusunda da uzmanlaşmış kadrosuyla yer almaktadır. Ham madde olarak en iyi yeşil çekirdeklerin seçimi, engin tecrübemiz ve kavurma aşamasındaki geleneğimizin birleşimi, ürünlerimizi kalite, lezzet ve aroma açısından mükemmel yapmaktadır. FM Kahve sadece tedarikçi ve üretici olarak değil, işletmelerin sorumlu bir partneri gibi hareket ederek , kendi Barista Akademisi’nde işletmecilere eğitim ve teknik destek ihtiyacını ücretsiz olarak sağlar. Bu anlamda profesyonel olarak hizmet vermektedir.

VİZYON
Doğru kalite/yat oranını sağlayarak geniş ürün yelpazesi ile tüketici beklentilerini en üst düzeyde karşılamak.

MİSYON
Kaliteli, yenilikçi ve farklı ürünler yaratan, Dünya kahve kültürünü Türkiye’nin yanı sıra tüm Dünya’da tüketiciler ile buluşturup tüketicilerin kendini iyi hissedeceği ve keyie tüketeceği ortamlarda sunarak sektöründe en beğenilen ve tercih edilen marka olmak.

Kahve kavurmak
“tecrübe ve bilgi ”
ister..

Kahve içmek bizim için bir rutinden daha fazladır, bir ritüeldir. Arzumuz, en iyi kalite, yat ve olası hizmet olanağını sunarken, ürünümüzün rekabetini sağlamak için gerekli olan en iyi karışımlardan espresso üretmektir.

İlkelerimiz;

– Farklı yörelerden harmanlanan en iyi Arabica çekirdeklerini seçerek, kalite
standartlarımıza duyulan saygının devamını sağlamak için duyusal niteliklere değer katarak satın almalar yapmak,

– Üretim aşamalarını dikkatle takip etmek ve yeşil çekirdeklerin farklılığına bağlı olarak farklı kavurma teknikleriyle karışımların tutarlılığını
sağlamak,

– Taze kahve kokusunu ve tadını korumak için ileri teknoloji ambalajlama sistemleri kullanmak

Büyük üretim yapan ülkelerle sürekli temas halindeyiz. (Orta ve Güney Amerika , Asya gibi) Farklı yörelerden gelen sadece en iyi Arabica çekirdeklerini seçeriz ve Satın alınan her üründe, duyusal ö z e l l i k l e r e d e ğ e r v e r i r i z . Üretim yılı, üretim işlemi (ıslak işleme, kuru işleme ), yetişme yüksekliği, çekirdek büyüklüğü, çekirdek kusur durumu (bozulmuş çekirdekler, isli çekirdekler vb) renk , tat ve koku özellikleri bizim için çok önemlidir.

KAVURMA
Kavurma işlemi için özel bir özen gösteriyoruz: Kavurma işlemi süresince çekirdek açılır ve aroması ortaya çıkar. Her çekirdekte kavurma işleminin
etkileri farklı olduğundan, yeşil çekirdekler ayrılarak kavurma işlemi
yapılmaktadır. Ürün daha sonra değişken bir zaman dönemi için bölmeli silolarda saklanır.

HARMANLAMA
AŞAMASI
Farklı kahve çeşitlerini dikkatlice harmanlıyoruz. Harmanlarımız yeşil
kahve çekirdeklerinin farklı yöreleri karıştırılarak yapılır. Talep üzerine özel paket hizmetimiz doğrultusunda tek yöreli karışımları da imal edebiliyoruz.
KALİTE KONTROL

Her parti üründe kavurma işlemi performansını; espresso kahve kokusunu, tadını ve gövdesini değerlendirmek için dikkatlice analiz ediyoruz.

PAKETLEME
Her tür ürün için (Kahve çekirdekleri, kahve kapsülleri, öğütülmüş kahve vb)
farklı bir paketleme süreci takip ediyoruz. Tüm paketleme sistemimiz, kahvenin tadı ve kokusunun taze kalmasını korumak için hazırlanmıştır.

Güler yüzlü ve
samimi ekibimizle
hizmetinizdeyiz..

Barista Akademisi kahve eğitimlerinin teorik ve pratik olarak yapıldığı bir merkezdir. Barista Akademisi’inde SCAE’nin Kahve Diploma modülü yetkili eğitmenler tarafından uygulanır.. İşimizi özenle yapıyoruz! Barista Akademi olarak güler yüzlü ve samimi ekibimizle hizmetinizdeyiz..

Kahve Kültürü

Dünyanın en çok tüketilen ve en sosyal içeceklerinden biri olsa da, kahve hakkında az ya da yanlış bilinen çok şey bulunuyor. Kahve hakkındaki bilgiler, kalite etkenleri, üretim ve işleme teknikleri sürekli gelişiyor, değişiyor.

3. dalga eğitimleri

3. dalga eğitimleri kahvelerin yeni nesil demleme metodları kullanılarak karakteristik özelliklerinin ve yüksek standartlarının ön plana çıkarıldığı yeni bir kültür akımıdır. V60 ve chemex gibi dökme (pour over) demleme ekipmanları, Syphon gibi vakum demleme ekipmanları yanında Cold drip ve aeropress gibi ekipmanlar da kullanılmaktadı

Paylaş
Önceki İçerikBoyart
Sonraki İçerikOsmanlı Söve Dış Cephe
Franchise Borsası - Franchise Danışmanlığı Franchise veren firmaların tanıtımları, franchise alacak olan girişimcilere yardımcı veriler ve danışmanlık hizmetleri sağlıyoruz

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.