dolmaci-bayilik

DOLMACI HAZIR GIDA ÜRETİM TESİSİ

Dolmanın tarihi Orta Asya Türklerine kadar uzanır. Hayvancılıkta zamanın teknolojisinin üst seviyesinde olan Türkler, tarım düzenine geçtikten sonra da yiyeceklerini kurutarak saklamıştır. Yazın bol olan yiyecekler, kışın tüketilmek üzere kurutulmuştur.

Kurutulan yiyeceklerin bir türü de dolmalık sebzelerdir. Dolma, Türk mutfağında önemli yeri olan bir yemek çeşididir. Türk mutfağının, hemen hemen her yörede yapılan milli yemeklerinden biri olan dolma çoğu sebzeden yapılır. (Gürgen yaprağı, domates, soğan, yaprak sarma, patlıcan, kabak, biber vs.) Çeşitleriyle midemize hitap eden Dolma günümüzde en zor yemek listelerinde ilk 10’da yer almaktadır.

Bizde Dolmacı Gıda firması olarak üretimi boyunca sahip olduğu tecrübeyi, siz değerli çalışan üreten insanların günlük yaşantısında daha Rahat edebilmesi için sağlığa uygun kalitemizden ödün vermeden hazırlamış olduğumuz Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan Dolma çeşitlerini siz değerli müşterilerimizin kolaylıkla ulaşabileceği market, Hiper market ve alış veriş merkezlerimizde kuracağımız stantlarda sizlerle paylaşmanın heyecanını duymaktayız.

DÜNYA MUTFAKLARINDAKİ DOLMA İSİMLERİ

Dolma yemeği, komşu ülkelerde de hemen hemen aynı Türkçe isimle yapılmaktadır. Yunancada “dolmadaki” (ντολμαδάκι), Gürcücede “t’olma” (ტოლმა), Ermenicede “tolma” (տոլմա), Farsçada “dolme” (دلمه), Arapçada “dolme” (دولمة) denmektedir.

Dolmanın tarihi Orta Asya Türklerine kadar uzanır. Hayvancılıkta zamanın teknolojisinin üst seviyesinde olan Türkler, tarım düzenine geçtikten sonra da yiyeceklerini kurutarak saklamıştır. Yazın bol olan yiyecekler, kışın tüketilmek üzere kurutulmuştur.

Yaprak dolmasına ayrıca Bulgarcada “sarmi” (Сарми), Makedoncada “sarma” (Сарма), Macarcada “sârma” (szárma) ve Romence’de “sarma” denmektedir. Yaprak, sarma ve dolma kelimelerinin alıntılandığı daha birkaç ülke daha vardır (Örn. Karadağ: yapraci). Azerbaycan’da gürgen yaprağından yapılan dolma Pip dolma adi ile meşhurdur.

 

 

Firma Bilgileri Detaylar
Kuruluş Yılı 2010
Çalışan Sayısı 20
Mağaza Sayısı 01
Franchise İsim Hakkı Bedeli 12,000TL
Dekorasyon Maliyeti 0,00 TL
Yatırım Maliyeti 35,000 TL

Franchise Başvuru Formu

 [contact-form-7 id=”2013″ title=”Firma Franchise Başvuru Formu”]

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.