Çıtır Usta 2

citir-usta-detay

 

 

,

2003 yılında Atilla Külekçioğlu tarafından kurulan “Çıtır Usta” markası alanında uzmanlaşmış çalışanların farklı bakış açıları ile gıda sektöründe ilklere imza atmaktadır.

11 yıldır gıda sektöründe pide,lahmacun ve kebap alanında faaliyet gösteren “Çıtır Usta” markası %70’i franchising sistemi ile yönetilen 60 restorana sahiptir. 2014 yıl sonu itibariyle 15 restoran daha açarak 75 restoran hedefine ulaşmayı amaçlamaktadır. 

Geniş ürün yelpazesinde bulunan geleneksel lezzetleri, hızlı servis konseptiyle alakart restoran hizmetini şubelerinde sunan marka, bu anlamda sektöründe ilk olma özelliği taşımaktadır. Gelişmekte olan perakende sektöründe markalaşmış %100 Türk sermayeli şirketler arasında yerini alan “Çıtır Usta” insana yaptığı yatırımla da sektörde öncü olmuştur. Bünyesinde oluşturduğu üretim tesislerinden tüm Türkiye’deki restoranlarına sevkiyat yapabilen “Çıtır Usta” fark yaratarak, ihtiyaç karşılamayı “ mottosu olarak belirlemiştir. Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini standartlarla birleştiren “Çıtır Usta” bu lezzetleri Ortadoğu ve Avrupa da tanıtmayı kendisine misyon edinmiştir.

Vizyon

0159703_0-jpeg

Üretim tesisi ve şubelerini ileri teknolojiye sahip altyapı sistemiyle donatmak.

“Çıtır Usta Eğitim Akademisi”ni kurarak sektöre nitelikli eleman kazandırmak.

Eğitilen servis personeliyle hem lezzet hem de hizmet anlamında ilk sıraya yerleşmek.

Misyon

Türk mutfağının geniş ürün yelpazesini kaliteli hizmet anlayışıyla daha geniş kitlelere ulaşmak.

Hızlı yemek kültürüne, geleneksel lezzetleri adapte etmek.

Doğal ve lezzetli ve sağlıklı tatların ilk adresi olmak.

 

 

FRANCHISING ALMA SURECİ

Giriş Bedeli;

Çıtır Usta olarak verdiğimiz bilgi, tecrübe ve deneyim paylaşımları sonucunda bir giriş bedeli talep etmekteyiz.

A) ÇITIR USTA EXPRESS : 25.000 $

B) ÇITIR USTA FULL KONSEPT : 50.000 $

Franchisee Kullanım Bedeli;

Franchisee, Çıtır Usta’ nın işletmecisi olduğu süreç içerisinde, reklam katkı payı ve kullanım bedeli olarak sabit bir miktar ödemektedir. Öncelikle dükkanınızın başa baş noktası yakalanana kadar bu bedel sizden tahsil edilmemektedir. Dükkanınızın başa baş noktası geçildikten yani siz kâra geçmeye başladığınız süreçten itibaren belirlenen ciro katkı payı üzerinden bu miktar belirlenmektedir.

İnşaat ve Dekorasyon İşleri;

Kurulumun yapılacağı dükkânın ana cadde üzerinde oluşuna, okul / dershanelere yakınlığına ve yaya trafiğinin yoğunluğuna dikkat etmek gerekmektedir. Dekorasyon maliyeti tercih edilecek olan işletme modeline göre değişiklik göstermektedir. Çıtır Usta; yapılan fizibilite çalışması sonucunda “işletmeye uygun” onayı verilen dükkânın dekorasyon ve kurulum süreci ile ilgilenmekte, işletmeye hazır hale getirmektedir.

FRANCHİSİNG Departmanı tarafından verilecek proje kapsamında inşaat ve dekorasyon işlerinizi Çıtır Usta ’nın standartlarında profesyonel ekipler yapmaktadır. Çıtır Usta dekorasyon işlerini üstlenecek ve dükkanınızı size “anahtar teslim” olarak verecektir. Ancak sizin çalışmak istediğiniz bir mimari şirket var ise gerekli proje bedelleri ödendikten sonra size verilen proje ve teknik şartnameye bağlı kalmak kaydı ile dekorasyon işlerini kendiniz de yapabilirsiniz.Demirbaşların tedarik edilmesinde ana firma olarak ekonomik çözümler sunmak anlamında anlaşmalı olduğumuz firmalar ile çalışmaktayız. Çıtır Usta Express konseptinde planlanan işletmeler için 60-80 m2 aralığında, alışveriş merkezlerinde 80-150 m2 aralığında, caddelerde ise 120-250 m2 aralığındaki dükkanları seçiyoruz. Dükkanların içinde sayılabilecek, bahçeler, bodrum katlar, asma katlar gibi üniteler dışında oturum alanlarının bu metrekarelerde olması gerekmektedir.

Ekipman ve Sarf Malzeme;

Çıtır Usta işletmeleri Franchising Departmanının belirlediği makine ve ekipman gruplarında standardize uygulanmaktadır.Tüm Franchiseelerimiz üst düzey ürün kalitesi için bu standardize ekipmanlarla çalışmak zorundadırlar.

Eğitim ve Pazarlama Desteği : Çıtır Usta Merkezi olarak açılış gününüz belirlendiği andan itibaren gerek eğitim gerekse pazarlama desteğini tüm mağazalarına vermektedir. Açılış sürecinde kendi uzman kadrosu destek ekibi sizinle beraber çalışmaktadır. Açılış sonrası ve genel işleyişinizde rutin olarak aylık ziyaretlerle sizi denetlemektedir. Denetleme raporları gerek mail ortamında gerekse kargo ile tarafınıza aylık bazda ulaştırılarak gelişmesi gereken yönler, düzeltilmesi gereken noktaları, yerel pazarlama aktivite önerilerini siz yatırımcılara yön göstermesi için merkez işleyişinin bir parçası haline getirilmiştir. Franchisee ve çalışanları franchisorın yılların birikimi ile elde ettiği deneyim ve tekniklerinden yararlanabilmeleri için bir oryantasyon sürecine tabi tutulurlar. 1 aylık bu süreç içerisinde alanında uzman eğitmenlerimiz tarafından ürün hazırlanışı ve sunumu, hijyen şartları, işletmecilik, müşteri ilişkileri, satış eğitimleri ücretsiz olarak verilmektedir. Üretim kadrosu Çıtır Usta tarafından istihdam edilmiş, yetiştirilmiş elemanlardan kurulur.Kasiyer, servis, kurye, bulaşık vs. işlerde görevli personeller işletme açılmadan 2 hafta önce işbaşı eğitimlerine tabi tutulurlar. Eğitim Akademisi ile çalışanlarımızın hem dünya standartlarındaki HACCP kuralları konusunda hem de servis kuralları konusunda eğitimleri tamamlanır.

Ürün Temini ve Lojistik;

Çıtır Usta’ nın en önemli avantajı kompakt bir sisteme sahip olmasıdır. Sistemin temelinde işletmenin her alanı için geçerli olan bu mantık “az enerji çok fayda” dır. Dolayısı ile tüm et ve yan ürün gruplarının malzemeleri Çıtır Usta’nın servis araçları ile İstanbul içindeki ve dışındaki mağazalara gönderilmektedir. Toplu alım gücünün faydalarının hepsini şubeleri ile paylaşmayı ilke edinmiş kuruluşumuz; sizlere daha fazla kazanç sağlamak amacı ile tüm alımları merkezi olarak gerçekleştirir ve kapınıza kadar hizmet getirir.

İşletme ve Karlılık;

Tam uygunlukla işletilen bir işletmenin ortalama 28-32 ay arası kendini amorte etmektedir bu oran ve karlılık kira ve personel maliyetine göre oldukça değişir. Kompakt ve sadeleştirilmiş bir sisteme haiz olmamız, ürün mükemmelliği ve tat mukavemetiyle de müdavimler yaratmamız sebebi ile tüm bayilerimiz ile birlikte “Birlikten Kuvvet Doğar” mantığını yürüterek kazançlarımızı hep birlikte artırmak amacı ile her gün daha fazla çalışmayı kendimize ilke edindik.

Yatırımcı Olarak;

Yatırımcıdan beklenen, yalnızca finansal yatırım değil, Çıtır Usta markasının altında ki ruhla her geçen gün kendini yenileyen ve müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımayı kendine ilke edinen işletmeci mantığı ile çalışabilen bayiler olmasıdır. Yine yatırımcımızın, bu işten başka işi olmaması, işinin başında uzun mesailer verebilecek kadar zamanı olması, Çıtır Usta yatırımcısından beklenen en önemli özelliktir.

SİZLERE PAZARI VE TÜKETİCİSİ HAZIR BİR ÜRÜNLE TİCARETE GİRERKEN BU KONUDA TÜKETİCİNİN EN ÖNEMLİ KRİTERİ OLAN ” GÜVEN VE MARKA” DESTEĞİNİ YANINIZA ALMAK,  İŞÇİLİK MALİYETLERİ, YÜKSEK ÜRÜN KALİTE STANDARTININ YAKALANMASI, KALİTESİ YÜKSEK OLAN ÜRÜNLERİN SÜREKLİ AYNI KALİTEDE TEDARİĞİ (KÜNEFE, İÇLİ KÖFTE VS.), TOPLU ALIM GÜCÜ İLE KALİTELİ ÜRÜNÜ DÜŞÜK FİYATLARA TEMİN ETME İMKÂNI, MARKANIN GÜCÜ İLE YENİ PAZARLAMADA SİNERJİ YARATMA İMKÂNI SAĞLAMAKTAYIZ.

BU SİSTEM İLE YARI MAMÜL DİYE ADLANDIRILAN BİRÇOK ÜRÜNÜN KULLANIMA HAZIR GÖNDERİLMESİ , KALİFİYE ELEMAN MALİYETLERİNİN DÜŞÜLMESİ, REKLÂM VE PAZARLAMA GÜCÜ İLE CİRO ARTIŞLARININ SAĞLANMASI, ÖNCEDEN DENENMİŞ, BAŞARISI KANITLANMIŞ VE TANINMIŞ BİR MARKA İLE BİRLİKTE, İŞLETME SİSTEMİNE AİT TEKNİKLERİ VE PROSEDÜRLERİ KULLANMA İMKÂNI SAĞLANMAKTADIR. FRANCHİSOR İLE ORTAK HAREKET EDİLEREK KÜÇÜK İŞLETMELERİN KARŞILAŞACAKLARI RİSK VE İŞLETMECİLİK SORUNLARININ MİNİMİZE EDİLMESİNİ SAĞLANMAKTADIR.

SİZLERİ DAHA GENİŞ ÇAPTA BİLGİLENDİRMEK VE LEZZETLERİMİZİ TATTIRMAK AMACI İLE GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZDE MİSAFİR ETMEK İSTEDİĞİMİZİ HATIRLATIRIZ.

ÇITIR USTA AİLESİ OLARAK; GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ İLGİYE TEŞEKKÜR EDER, ARAYIŞLARINIZDA BAŞARILAR DİLERİZ.

“Çıtır Usta” siz değerli misafirlerini lezzetin adresinde ağırlamaktan mutluluk duymaktadır.

Franchise Başvuru Formu

 [contact-form-7 id=”2013″ title=”Firma Franchise Başvuru Formu”]

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.