BOYOZCUM BAYİLİK 2

BOYOZCUM FRANCHİSE

3 kuşaktır devam eden unlu mamul imalatımız; bugün 2500 m² modern üretim tesisi ve 43 çalışanımız ile devam etmektedir.

Sektördeki uzmanlığımız, kalite ve hijyene verdiğimiz önem sayesinde ürünlerimiz İzmir ve çevre illerde bir çok kamu kurumu ve özel sektör tarafından tercih edilmektedir.

İsim Hakkı Bedeli : 30.000 – TL Ortalama M2 Başına Kurulum Maliyeti : 3000 – Minimum Şube Açılış Maliyeti : 60.000 – TL Ortalama Şube Açılış Maliyeti: 75.000 – TL Minimum Nakit İhtiyacı : 35.000 – TL Toplam Gerekli İşletme Sermayesi : 75.000 – TL Yatırımın Ortalama Geri Dönüş Süresi : 10 – 12 Ay Girişimciye Verilen Destekler : Personel Desteği , Eğitim Desteği , Proje Desteği, Pazarlama Desteği, Yer Seçimi, Bölge Koruması, Ortak Reklam Girişimciler Bu Markayı Neden Tercih Etmeli : 35 Yıllık birikimimizde BİZ diye çıktığımız bu yolda ailemize katılacak bayii adaylarımızı bekliyoruz.
Amacımız, bir İzmir lezzeti olan boyozu, boyozcum® markasıyla tüm Türkiye’ye ulaştırmaktır.

BOYOZ NEDİR

Boyoz, İspanyolca yazılışıyla bollos, “küçük somun” anlamına gelen bollo sözcüğünün çoğuludur. İspanyolca iki L harfi Y sesiyle okunur. Birçok mutfakta çörek, börek benzeri unlu mamüllerin Sefarad kültürüne özgü bir uygulamasıdır.

Boyoz, Ege’nin incisi İzmir’e özgü ve İzmir’in damak tadı ile özdeşleşen yağlı un da denilen yöreye özgü bir hamurişidir.

Boyoz, 1492 yılından sonra İspanya’dan kovulan ve İzmir’e yerleşen Sefarad Yahudilerinin yaptıkları bir hamur işi olarak kabul ediliyor.

Sefarad kökenli Yahudi gruplarında oldukça yaygın olan Boyoz’un ıspanaklı ve peynirli türleri de sevilerek yenilmektedir.

İçindekiler

Boyoz tarifi 

Boyoz’un tarifine gelirsek, öncelikle malzemeleri sıralayalım. 2 su bardağı beyaz un, 1 su bardağı içme suyu, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı mısırözü yağı, 1 tatlı kaşığı limon suyu, yarım tatlı kaşığı kadar tuz. Kabaklı olacaksa 2 adet kabak, 1 patlıcan, 1 soğan, 1 domates ve 2 çorba kaşığı mısırözü yağı gerekli. Patatesli olacaksa 2 adet patates, 2 yumurta, yarım su bardağı kadar tulum peyniri, yarım çay bardağı kadar rendelenmiş taze kaşar gereklidir.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.