BOLULU HASAN USTA
BOLULU HASAN USTA

Bolulu Hasan Usta doğal sütten yaptığı o meşhur süt tatlılarını satarak başladı yolculuğuna. Bize bir anda çocukluğumuzu hatırlatan doğal sütün en tazesini yemyeşil kırlarda, çiftliklerde buldu. Tatlılara günlerini, yıllarını verdi, ustalığını kattı. Sütün, çikolatanın ve lezzetin en bolunu, en iyi malzemelerle birleştirdi. Zamanla büyüdü, herkesin tanıdığı bir marka haline geldi.

Bugün Bolulu Hasan Usta’nın tatlıdan böreğe, dondurmadan çikolataya tüm ürünleri 100’den fazla şubesiyle Türkiye ve dünyada binlerce sofraya misafir oluyor. Ve kurulduğu günden beri sütün en bolunu, malzemenin doğalını kullanmaktan, keşfettiği o lezzet formülünü korumaktan vazgeçmiyor.

TARİHÇE

1982 yılında İzmir Kemeraltı’ndaki 18 metrekarelik küçük bir dükkanda keşkül, fırın sütlaç, karadut şerbeti ve karadut dondurması ile üretime başlayan Bolulu Hasan Usta, 1997 yılında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde Türkiye’nin ilk tatlı fabrikasını kurdu.

Geleneksel sütlü tatlılarımızı dünyaya yaymak amacıyla yola çıkan, 2012 yılında Dubai ve Abu Dabi’ye mağazalar açarak ilk ihracatını gerçekleştiren Bolulu Hasan Usta, 2015 yılında da Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Kıbrıs’ta açtığı yeni mağazalarla yurtdışı açılımlarını sürdürmeye devam etti. Suudi Arabistan’dan Kazakistan’a Rusya’dan Azerbaycan’a kadar franchise görüşmelerine önem veren Türkiye’nin tatlı ustası bir dünya markası olma yolunda tatlı tatlı ilerliyor.

MİSYON

Malzemenin en bolunu, en doğalını ve en tazesini kullanarak modern tesislerde üretimini gerçekleştirdiğimiz Türkiye’nin geleneksel süt tatlılarını, yine aynı özenle damaklarla buluşturmak ve süt tatlılarının sağlıklı beslenmedeki rolüne katkıda bulunmak.

VİZYON

Bolulu Hasan Usta mutfağından çıkan sağlık ve lezzet dolu ürünlerimizle yeni nesiller büyütmek ve markamızla geleneksel muhallebi ve süt tatlılarının dünyadaki en önemli temsilcisi olarak, bu değerli kültürü geleceğe taşımak.

MUTFAĞIMIZ

Bolulu Hasan Usta mutfağının sırrı; kendi çiftliklerimizden en saf, en taze haliyle günlük toplanan sütler ile her biri kendi yöresinden gelen doğal ve katkısız gıdalardır.

Kendi taş değirmenlerimizde öğütülen Kastamonu ve Edirne’den gelen özel pirinçler ve taze sütümüzle hazırladığımız sütlaçlarımız, Muğla acıbademi ile damaklarda taht kuran keşküllerimiz, insanı kazanın içine düşürecek lezzetteki kazandibimizi anlatmak yerine tattırmak bizim derdimiz.

Büyük bir aşk ve sevgiyle yapılan her iş güzeldir. O yüzden bol süt ve taptaze yumurtalarla hazırladığımız krem karamellerimiz, krem karameli gerçek çikolatayla buluşturduğumuz muhterikamız ve taptaze hamuruna doldurulmuş lezzetli kreması ve bitter çikolatasıyla rüya ve gerçek arasındaki çizgiyi kaldıran profiterollerimiz kalplerin ritmini her lokmada artırıyor.

Narı İzmir Menemen’den, cevizi Tokat Niksar’dan, gülsuyu Isparta’dan, buğdayı Gaziantep’ten, şekeri Uşak’tan, kayısısı Malatya’dan, susamı Denizli’den, kuşüzümü Mersin’den gelen bol kepçe aşuremiz, Gaziantep’in boz Antep fıstığı ile zenginleşen ve ruhumuzda beyaz güller açtıran güllaçlarımız ile paylaşımın ve sevginin güzelliklerini tüm kalplere yayıyoruz.

Her bir top dondurmamız yalnızca eğlence değil, bol bol kullandığımız taze sütten gelen sağlık demek aynı zamanda. Tatlılarımızda olduğu gibi tazelik ve doğallık prensibini dondurmalarımızda da uyguluyoruz. Bu yüzden özenle toplanan orkide köklerini özel değirmenlerimizde öğüterek salebimizi hazırlıyor, sonra taze süt ile birlikte gerçek çikolatayı, Sakız Adası’ndan damla sakızını, tane tane boz Antep fıstığını, mevsiminde toplanan taptaze çilekleri, saf karadutu, hünerli ellerde rendelenen limonları ekliyoruz.

Kısaca bizim mutfaktaki tüm hünerimiz taze sütümüz, her biri memleketinden gelen ürünlerimiz, doğallığımız, iş aşkımız ve ustalığımızda saklı

TATLIDAN BÖREĞE, DONDURMADAN ÇİKOLATAYA, TÜM ÜRÜNLERİ, YÜZDEN FAZLA ŞUBESİYLE TÜRKİYE VE DÜNYADA BİNLERCE SOFRAYA MİSAFİR OLUYOR.

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.