beyaz-ev

İçindekiler

Dönerin Tarihçesi

Döner, iç yağla ve yöresel baharatlarla iyice terbiyelenmiş ve dövülmüş et parçalarının, tek tek şişin üzerine geçirilerek, dik bir şekilde asıldıkları, ateşin karşısında pişirildikleri kebap türüdür.

Döner’in Kırımlılar tarafından kılıçlarına et takıp kızartmalarından esinlenildiğine inanılmaktadır. Şu anki modern halini almadan önce Osmanlı dönemi Seyahatnameleri’nde 18.yüzyılda bahsi geçmiştir. Günümüzdeki son hali 19. yüzyılda, Bursa’daki İskender Efendi’ye dayanmaktadır. İskender Efendi, kendi aile biyografisinde dedesi ile kuzu etini bilindiği gibi çevirerek değil de dik mangalda ayağa kaldırma fikrini bulurlar. Zamanla et, farklı tatlarla marine edilerek ve ince kesilerek şu anki sunumunu almıştır. Ayrıca dönerin, Erzurum’daki “Cağ Döner” ile aynı kaynaktan geldiği düşünülmektedir

1993 yılında 30 m² alanda faaliyete başlayan Beyaz Ev, istikrarlı bir şekilde büyüyerek sektörde lider konuma gelmiştir. İşletmemize ait 1 restoran, 3 fastfood bulunmaktadır. Restoranımız ortamla 500 m² olup, fastfood alanlarımız en az 150 m²’dir. Fastfoodlarımızda döner ve dönerden yapılan farklı lezzetler ile pide çeşitleri imal edilmektedir.
2009 yılında ilk Franchise oluşumunu gerçekleştiren işletmemiz, 6 Franchise sözleşmesine 2 yıl gibi kısa bir sürede ulaşmıştır. Tüm kurumsal kimlik, teknolojik altyapı, lojistik ağı, eğitim organizasyonu ve insan kaynakları departmanını bayisi olabilecek girişimcilerin kullanımına hazır hale getiren işletmemiz, birçok ulusal ve uluslar arası şirket ile çözüm ortaklığı kurmuştur.

Haftalık 20 ton et işleme kapasiteli et entegre tesisine sahip işletmemiz, sözleşmeli hayvancılık yöntemi ile imalatta etin en özel yerlerini kullanmaktadır. Üretimin her aşamasında teknolojiyi en iyi şekilde kullanan işletmemizin gıda ile ilgili tüm kalite sistem belgeleri mevcuttur. 2012 yılı sonuna kadar “Helal Et” belgesine sahip olacak işletmemizin mevcut kapasitesi, 45 fastfood oluşumuna hizmet verebilecek yeterliliktedir.

 

Firma Bilgileri Detaylar
Kuruluş Yılı 1993
Çalışan Sayısı 68
Mağaza Sayısı 04
Franchise İsim Hakkı Bedeli 100.000,00 TL
Dekorasyon Maliyeti 150.000,00 TL
Yatırım Maliyeti 250.000,00 TL

Franchise Başvuru Formu

 [contact-form-7 id=”2013″ title=”Firma Franchise Başvuru Formu”]

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.