BAYBOA STEAK HOUSE
bayboa steakhouse

Türkiye’nin özel yörelerinden bayboa steakhouse  olarak  enkaliteli seçmece besilerin lezzetli etlerini harika tariflerimizle birleştirdik.

BİZ KİMİZ
BAYBOA GOURMET &
Ziyapaşa’nın en yeni işletmesi BAY BOA, daha kapısını açtığı gün şehrin bilhassa et gurmeleri kapısında sıraya girmişti. Neden mi? Adı üzerinde, Arjantin’in sınırsız çayırlıklarından Adana’nın kebap egemen dünyasına yeni bir soluk getiriyor Bay BOA.
Eh, Adana’daki tek “dry-age” dolabına da sahip olunca T-bone steak, Porter House, DALLAS Steak; bifteklerden biftek beğenmek size düşüyor. Seçilen etler; kişiye özel olarak, sıcaklık ve nemin kontrol altında tutulduğu , nemi emerek havayı izole eden ve ete farklı bir lezzet katan Himalaya tuzu kaplı dolaplarda 25-30 gün dinlendirilip servis ediliyor.
Önemli bir ayrıntı daha var. Lokantanın içerisinde aynı zamanda dünyanın dört bir yanından gelen peynir, füme et ve şarap satışının yapıldığı bir şarküteri var

Bilinen en kıymetli steak Rib Eye Steak’tir ( Antrikot ) . Bu et yumuşak ve sulu olduğu için ızgarası en güzel olan ettir. Rib Eye Steak bir nevi Dallas Steak’in ( Dana Pirzola ) kemiğinden ayrılmış hali de diyebiliriz. En çok tüketilen ve bilinen steak isi T-Bone Steak’tir. Adını kontrfile ve bonfilesini birbirinden ayıran ve T harfine benzeyen kemiğinden alır. T-Bone Steak hayvanın her omurunun dilimler halinde kesilmesi ile oluşur. Dünyanın en ünlü ve kaliteli eti ise Kobe Beef’tir. Ülkemizde de Kobe Beef’e benzer mermersi yağ dokusuna yüksek miktarlarda sahip hayvanlar bulunuyor ancak bu tür hayvanların besiciliği ve bakıcılığı olması gerektiği gibi yapılmıyor. bayboa steakhouse

Bir hayvanın eti bilinenin aksine kırmızı değil de pembeye ve beyaza ne kadar yakınsa o et steak için o kadar değerli oluyor. Dana eti kırmızıya ne kadar bürünürse yaşınında o kadar ilerlediğini anlayabiliriz. Etin renginin açık olması kas içi yağların fazlalığından kaynaklanıyor. Hareket etmeyen kaslar protein tüketmiyor ve aldıkları besinler devamlı kasların arasında kas içi yağ olarak depolanıyor. bayboa steakhouse

Steak eti dananın %30’luk kısmından elde ediliyor. Ardından bu kısımlar Dry Aged sistemi ile %40’lık bir fire ile işleniyor. Bu da steakhouse işletmeciliğinin zorluğunu ve ince hesabını ortaya koyuyor. Ayrıca steakhouselar da bulunan kasaplar da insanlar için ek bir avantaj oluşturuyor. Etlerinizi buralarda bulunan kasaplardan temin etmenizi tavsiye ederim. Etlerinizi alırken renklerinin canlı ve parlak olmasına dikkat etmenizi de öneririm. Izgaralık et arıyorsanız da yüzeyinde mermersi yağ dokusu olan steakleri tercih edin yani yağın etin bütününe eşit miktarda dağılmış olmasına dikkat etmelisiniz. Etlerinizi orta pişmişin üzerinde pişirmeyin. Hem suyunu hem lezzetini kaybedecektir. Zaten ülkemizde hayvanlar İslami koşullarda kesildiği için tüm kanı akıtılıyor ve kasların içindeki besleyici kanda akıp gidiyor. Yurt dışındaki etlere göre bizim etlerimiz bu yüzden daha sert, lezzetsiz ve suyu az etler oluyor. O yüzden etlerinizi orta pişmişi geçirip eziyet etmeyin bırakın biraz sulu ve lezzetli kalsın. bayboa steakhouse

Franchise Başvuru Formu
[contact-form-7 id=”2013″ title=”Firma Franchise Başvuru Formu”]

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.