barista akademi 
barista akademi 

Dünyanın en çok tüketilen ve en sosyal içeceklerinden biri olsa da, barista akademi   kahve hakkında az ya da yanlış bilinen çok şey bulunuyor. Oysa kahve, dalından fincanınıza gelene kadar her biri büyük titizlik ve uzmanlık isteyen pek çok işlemden geçiyor. Her konuda olduğu gibi kahve hakkındaki bilgiler, kalite etkenleri, üretim ve işleme teknikleri gelişiyor, değişiyor.

Barista Akademi

Barista Akademisi, kahve hakkında hiç bitmeyen öğrenme ve bilgi paylaşma ihtiyacını, dünyadaki en itibarlı ihtisas kurumlarından SCAE sistemiyle karşılamak üzere kuruldu.

Kahvenin dünyaya açıldığı ve yoğun olarak tüketilmeye başlandığı bu bölgede dünya standartlarında kahve eğitimine büyük ihtiyaç vardı. Türkiye’nin dünya kahve tarihindeki yeri ve özel kültürü de Türkiye’de çağdaş bir kahve okulunun açılmasını görev bilmemizi sağladı.

1
Çekirdeklerin tarımından, kurutulması, kavrulması, demlenmesi ve nihayetinde içilmesine kadar kahvenin geldiği yolu gösterir. Bu kurs, bir çok farklı yöre kahvelerinin ( aroma, lezzet) tadımını da içerir.

2
Yeşil kahve modülü, bitkilerin yetişmesinden, işleme süresi, sevkiyatı, depolanması ve kavrulmaya kadar olan süreçteki anahtar kavramlarını içerir. Kahve yetiştiriciliğinin prensiplerini ve yeşil çekirdeklerin derecelendirilmesini, kahve sözleşmelerini ve kahve işletme portföyünü içerir.

Yeşil kahve modülü 3 farklı seviyede çalışılabilir.

Giriş: Yeşil kahve modülü, bitkilerin yetişmesinden, işleme süresi ,sevkiyatı, depolanması ve kavrulmaya kadar olan süreçteki anahtar kavramlarını içerir. Kahve tadımına giriş ve kahve derecelendirilmesini de içerir.

Orta: Günlük bazda yeşil kahve işinde çalışan kişiler tarafından ihtiyaç duyulan temel mesleki becerileri daha detaya girerek gösterir. 3 bölüme ayırır: Kahve yetiştiriciliği ve işlenmesinin prensipleri, yeşil kahve derecelerinin tanıtımı, kahve sözleşmeleri ve yeşil kahve anlaşmaları portföyü

Profesyonel: Yeşil kahve ile ilişkili bir işte en az 2 yıldır çalışan insanlar için uygundur. Orta seviyedeki edinilmiş bilgiler geliştirilir ve öğrenciler endüstrideki idari meslekler için hazırlanır. Diğer Kahve Sertifika Sistemi modüllerinin iyi bilgisi, -özellikle duyusal beceriler ve kavurma- bu seviyede çalışmak isteyenler için yüksek derecede tavsiye edilir.

Duyusal beceriler size, pratik ve etkileşimli bir tarzla duyusal değerlendirmenin ana hatlarını öğretir. Ne tadacağımızın algılanması ve kahvenin doğal karakterini değerlendirirken bilginin nasıl kullanılacağını inceler. Kahve özelliklerinin uzmanlığının iç yüzünü anlamayı hem de bu işin nasıl uygulanacağının bakış açısını sunar.

3

Giriş: Pratik ve etkileşimli bir tarzla duyusal değerlendirmenin ana hatlarını öğretir. Ne tadacağımızın algılanması ve kahvenin doğal karakterini değerlendirirken bilginin nasıl kullanılacağını inceler. Kahve özelliklerinin uzmanlığının iç yüzünü anlamayı hem de bu işin nasıl uygulanacağını giriş olarak kapsar.

Orta: Duyusal beceri bilgilerini geliştirmek isteyen ve zaten bu sektörde çalışan kişiler için idealdir. 3 bölüme ayırır; Nasıl tadacağımız, algılayacağımız ve yorumlayacağımız; kahve tadımı oturumlarına hazırlanma ve kahve çeşitlerini tatma; işinizde duyusal becerilerin nasıl kurulacağı

Profesyonel: Sektöründe geniş deneyime sahip, bilgilerini geliştirerek kahve dünyasında duyusal beceri lideri haline gelmeyi dileyen kişilere yöneliktir.

4

Bu modül size; kavurma işleminin anlaşılmasını, kavurma döngüsünü ve açık/hafif ya da koyu kavurma ile kahvenin duyusal açısının nasıl kontrol edebileceğinizi gösterir. Ek olarak bu modül çalışma alanı ve yalın imalat ile kavurma kusurlarını, kavurma işlemi boyunca çekirdeklerin maruz kaldığı fiziki değişimleri kapsar.

Giriş: Kavurma işleminin anlaşılmasını, kavurma döngüsünü ve açık/hafif ya da koyu kavurma ile kahvenin duyusal açısının nasıl kontrol edebileceğinizi genel olarak gösterir.

Orta: Giriş kısmını genel olarak kapsar ve çalışma alanı ve yalın imalat ile kavurma kusurlarını, kavurma işlemi boyunca çekirdeklerin maruz kaldığı fiziki değişimleri içerir.

Profesyonel: Plan ve kalite kontrol yapmak, farklı tercihlerle buluşmak için bir ürün serisi yaratmak, ürün fiyatını hesaplamak ve verimli ürün sağlamak adına bir yöneticinin ihtiyacı olan bilgi ve becerileri verir.

5
Demleme çalışması size; Chemex ve sifondan, akıllı damlatıcı ve French Press’e kadar, kahve demlenmesindeki farklı şekilleri tanıtır. Ek olarak; bu modül öğütme profilinizi analiz etmek için hakim olmanıza ve öğrenmenize, demleme metodu ile öğütme metodunuzu eşleştirmenize ve bilimsel olarak kahvenin sertliğini ve kahve çekme çizelgesinin hesaplanmasını sağlar.

BARİSTA AKADEMİ

Giriş: Chemex ve sifondan, akıllı damlatıcı ve French Press’e kadar, kahve demlenmesindeki farklı şekilleri tanıtmayı kapsar.

Orta: Öğütme profilinizi analizini öğrenebilmeniz için atölye keşfi, demleme metodu ile öğütme metodunuzu eşleştirmenize ve bilimsel olarak kahvenin sertliğini ve kahve çekme çizelgesinin hesaplanmasını içerir.

Profesyonel: Demleme derecesinin etkisini kapsayan, demleme işlemi boyunca asidite seviyesi, kahve demlenmesinde ve aromasında suyun kalitesinin önemi ve belli bir ekstrasyon oranı dahilinde espresso ve demleme çizelgesinin nasıl anlaşılacağı bilimsel bilgiden daha öte bir seviyede alınır.

BARİSTA AKADEMİ

6
Öğütücünüzü kurmak, espresso , cappuccino ve süt kreması yapmak için gerekli becerileri bir noktada toplar. Bu modül, sağlık ve güvenlik, müşteri servisi ve temel işlerin yanında; kahvenin kendisinin daha derinden anlaşılmasına, süt tekniği ve latte sanatı için pratik becerilerinizin pekişmesini sağlar.

Giriş: Kahve endüstrisinde yeni olan insanlar için öğütücünüzü kurmak, espresso , cappuccino ve süt kreması yapmak için gerekli becerileri içerir. Bu kurs için önceden Barista deneyiminiz olması gerekmiyor.

BARİSTA AKADEMİ

Orta: Giriş kısmında öğrendiğimiz kahvenin kendisinin daha derinden anlaşılmasına ve pratik becerilerinizin pekişmesini sağlar. Sağlık ve güvenlik, müşteri servisi ve temel işler ile birlikte süt teknikleri, latte sanatını içerir. Bu kurs zaten çalışmakta olan Baristalar için uygundur.

BARİSTA AKADEMİ

Profesyonel: Bu seviye, Orta seviyedeki eğitimini tamamlamış ve hatırı sayılır deneyimi olan Baristalar için uygundur. Espresso-ana içeklerin yapımı ve kahve için hem bilimsel hem yönetimsel perspektifte ele alır.

Franchise Başvuru Formu
[contact-form-7 id=”2013″ title=”Firma Franchise Başvuru Formu”]

GENEL BAYİLİK BAŞVURU FORMU
Paylaş
Önceki İçerikYaren Enerji
Sonraki İçerikAgustus Enerji

CEVAP VER

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.